dimarts, 27 de març del 2012

Dia mundial del teatre

Avui, 27 de març és el dia internacional del teatre. Cada any es demana a una persona relacionada amb el món del teatre que elabori un missatge per tal que a tot el món es pugui llegir el mateix manifest. Enguany s'ha encarregat a John Malkovich.

L'Institut Internacional del Teatre-ITI de la UNESCO m'ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en la commemoració del 50 aniversari del Dia Mundial del Teatre. Vaig a dirigir aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, als meus pares i camarades.

Que el vostre treball sigui convincent i original. Que sigui profund, commovedor, reflexiu i únic. Que ens ajudi a reflectir la qüestió del que significa ser humà i que aquest reflex sigui guiat pel cor, la sinceritat, el candor i la gràcia. Que supereu l'adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, cosa a la qual, certament, molts de vosaltres estareu obligats a afrontar. Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor
necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seva complexitat, així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer-ne l'obra de la vostra vida. I que sigui el millor de vosaltres - ja que serà el millor de vosaltres, i tot i així, es donarà només en els moments més singulars i breus - el que aconsegueixi emmarcar aquesta que és la pregunta més bàsica de totes: "Com vivim?"

Bona Sort!.

Per John Malkovich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada