divendres, 20 d’abril del 2012

T-CLOT 2012 (1)

La T-CLOT no és més que una mostra de teatre amateur, però una de molt especial per als grups que formem la Coordinadora. És la manera que tenim d'aglutinar les diferents maneres de fer teatre al nostre barri i mostrar-les en un mateix espai. Som sis els grups de formem la coordinadora i cadascun té una manera diferent de fer teatre i això és el que enriqueix al barri.

Aquest 2012 la T-CLOT torna al Centre Cultural La Farinera i l'hem concentrat en dos caps de setmana. Aquí tenim en detall la programació per al primer cap de setmana:

Divendres 4 de maig a les 22h
El grup de teatre Cloteatre ens ofereix dues peces: "L'aniversari" d'Anton Txèkhov i "Gente bien" de Santiago Rusiñol.



L'ANIVERSARI, és una paròdia còmica i àcida alhora, de personatges locals que ens relaten la vida decadent d'una societat vanitosa degut als privilegis, descendents de l'aristocràcia Tsarina i encotillada per la burocràcia.


GENTE BIEN respon plenament a la Barcelona del modernisme. l'ambient i gent de l'època, el comportament dels nous burgesos fets a base de diners i propietats, no per naixement o mèrits.

Dissabte 5 de maig a les 22h 
És el torn del Jove Calassanç Teatre, que sota el nom de "Mahabharata" ens representaran un poema èpic hindú amb molt de color.
El projecte Mahabharata va néixer viatjant per la Índia amb la intenció de donar a conèixer una de les històries més universals que han estat mai escrites. Tot partint de la creació conjunta i de la formació de diferents disciplines, han adaptat aquest relat èpic per a tots els públics i l'han intentat omplir de fragments de cultura hindú.

Mahabharata explica la història d'una família de reis que s'enfronten en una batalla històrica dins una Índia plena de misticisme i tradicions ancestrals.

Diumenge 6 de maig a les 18h
De la mà del Grup Abraxas ens arriba la intriga. Tindrem el plaer de poder veure "Una visita inesperada" tot un clàssic d'Agatha Crhistie.

Sinopsis
Una nit de tempesta, Michael Starkwedder es perd per una carretera de Gal·les. Es dirigeix cap a una mansió propera a demanar ajuda, però allà descobreix que s'acaba de cometre un assassinat. L'assessina, l'esposa del difunt, ha confessat. No obstant això, alguna cosa inquieta Starwedder, i és que els fets semblen evidents... massa evidents. Així que, enlloc de trucar a la policia, comença a investigar pel seu compte en una casa on tothom és sospitós. I és que tots tenien motius per assassinar el senyor de la casa, un home cruel i despietat.

Aquesta magnífica peça teatral, una de les més cèlebres d'Agatha Christie, manté en suspens a l'espectador fins a l'últim segon al llarg d'una trama magistralment entreteixida.




Totes les representacions es duran a terme al teatre del CC La Farinera (Gran Via de les Corts Catalanes 837)

divendres, 13 d’abril del 2012

Teatre al barri 2


Seguim informant de l'oferta teatral que podem trobar al barri. Pel cap de setmana 28 i 29 d'abril l'oferta s'adreça als infants de la casa:

El rei i el drac (de Pep Albanell)
Explica la història de com un rei, influenciat pel seu primer ministre, consent que una bruixa transformi el seu fidel jardiner en un drac domesticat, per tal d'atemorir el seu poble i, així, aconseguir tributs per pagar un exèrcit. A partir d'aquí s'aniran succeint diverses situacions. És una obra que defuig el final conformista de la major part de literatura per a petits.


L'Associació Teatral El Partiquí ens oferirà aquesta representació infantil al teatre del Centre Cultural La Farinera (Gran Via de les Corts Catalanes 837) els dies:


Dissabte 28 d'abril a les 18:00h
Diumenge 29 d'abril a les 12:00h


Els músics de Bremen (dels Germans Grimm)
Heus aquí la història de quatre animals: un ase, un gos, un gat i un gall. Ara que ja són vells i els seus amos ja no els volen, acabaran complint el seu somni d'arribar a Bremen per formar un grup de música? Amb quines sorpreses es trobaran pel camí? Com acabarà tot plegat? No us perdeu aquest sensacional conte dels germans Grimm.

El grup de teatre Jove Calassanç Teatre ens oferirà aquest conte per a infants al Centre Calassanç Teatre el dia 

Dissabte 28 d'abril a les 17:00h

dilluns, 9 d’abril del 2012

Teatre al barri 1


Com ja és sabut, la primavera és l'època amb més oferta teatral a càrrec dels grups del barri. Dedicarem els propers articles a detallar les obres que es representaran al cap de setmana.

Pel cap de setmana 20, 21, 22 d'abril tenim les següents opcions:


Aigües encantades  (de Joan Puig i Ferreter)

 
L'autor intenta difondre les seves idees i la seva forma de pensar, reflectint la lluita de la llibertat d'una persona davant la massa. Els personatges principals lluiten contra la ignorància de la gent. Intenta retratar la societat de l'època i les actituds que s'haurien de canviar. Es manifesta una lluita entre els ideals moderns i la tradició


El grup de Teatre Cloteatre ens ofereix aquesta obra a l'Orfeó Martinenc (Av Meridiana 97) els dies:

Divendres 20 a les 21:30h
Dissabte 21 a les 20:00h
Diumenge 22 a les 18:30h



Silencios de Arena (de diversos autors)

Des de 1993, segons dades obtingudes, ja són més de 500 dones les que han estat assassinades i més de 600 les desaparegudes a Ciudad Juárez, Chihuahua, Mèxic. Ara bé, les mortes de Juárez són més que una estadística. Tenen noms, cares i històries que moltes vegades no són tingudes en compte... Silencios de Arena vol ser un altaveu de denúncia d'aquesta realitat i irrealitat.

El Jove Calassanç Teatre ens ofereix aquesta representació al Casal Calassanç (c/ Sant Quintí 19) el dia:


Dissabte 21 a les 22:00h






dilluns, 2 d’abril del 2012

Programació de primavera 2012

Entrem en el trimestre més actiu en quant a representacions teatrals dels grups que formem la coordinadora. D'ara fins al juliol disposeu d'un munt d'obres per passar els caps de setmana.En el ventall d'obres podeu trobar teatre infantil i d'adults, drames i comèdies, obres actuals i clàssics de sempre. 


Aquesta és l'oferta que us podeu trobar:

Aigües encantades (de Joan Puig i Ferreter)
L'autor intenta difondre les seves idees i la seva forma de pensar, reflectint la lluita de la llibertat d'una persona davant la massa. Els personatges principals lluiten contra la ignorància de la gent. Intenta retratar la societat de l'època i les actituds que s'haurien de canviar. Es manifesta una lluita entre els ideals moderns i la tradició

Silencios de Arena (de diversos autors)
Des de 1993, segons dades obtingudes, ja són més de 500 dones les que han estat assassinades i més de 600 les desaparegudes a Ciudad Juárez, Chihuahua, Mèxic. Ara bé, les mortes de Juárez són més que una estadística. Tenen noms, cares i històries que moltes vegades no són tingudes en compte... Silencios de Arena vol ser un altaveu de denúncia d'aquesta realitat i irrealitat.

El rei i el drac (de Pep Albanell)
Explica la història de com un rei, influenciat pel seu primer ministre, consent que una bruixa transformi el seu fidel jardiner en un drac domesticat, per tal d'atemorir el seu poble i, així, aconseguir tributs per pagar un exèrcit.
 
Els músics de Bremen (dels Germans Grimm)
Heus aquí la història de quatre animals: un ase, un gos, un gat i un gall. Ara que ja són vells i els seus amos ja no els volen, acabarant complint el seu somni d'arribar a Bremen per formar ungrup de música? Amb quines sorpreses es trobaran pel camí? Com acabarà tot plegat? No us perdeu aquest sensacional conte dels germans Grimm.

Historietes (de Dagoll - Dagom)
Quasi totes les manifestacions artístiques es "fixen" sobre un suport material. La literatura queda "fixada" per sempre sobre el paper del llibre i el cinema s´imprimeix en rotlles de cel.luloide; la música s´enregistra en disc compacte i la pintura es reprodueix amb la fotografia. Però el teatre no. El teatre es fixa en una matèria molt fràgil: la memòria de l´espectador. I, de tant en tant, convé refrescar aquesta memòria. Obrir els calaixos i els armaris del magatzem on dormen els vells personatges i fer-los tornar a sortir a la llum màgica de l´escenari. Veiem que els vells personatges surten de les seves capses amb l´energia intacta de quan van ser creats. I l´espectador flueix, sense grumolls, a base de retalls, de fragments i de records.

Les alegres comares (de William Shakespeare)
Enamoraments dobles, disfresses enganys i burles. A Windsor, de la mà de Shakespeare, i a través dels jocs de Falstaff, tot és possible. Una ocasió per a revisar aquest clàssic de la liteartura i comprovar que els seus conflictes humans no han perdut ni gota de vigència.

L'Estranya parella (de Neil Simon)
Fèlix, un hipocondríac obsessionat per la neteja i l'ordre que acaba de ser abandonat per la seva dona, i prova de suïcidar-se. Després de diverses temptatives infructuoses, aterra al pis del seu amic Òscar, un periodista esportiu divorciat, on té lloc un torneig de pòquer. Després d'haver calmat el seu amic, Òscar proposa a Félix hostatjar-lo. Però els dos companys són de caràcter oposat i la situació es degrada ràpidament. En efecte, després d’afanyar-se a posar ordre en el pis del seu amic més aviat desordenat, Fèlix vol igualment posar ordre en la vida d'aquest. Però l'obsessió de la neteja de Fèlix cada vegada ataca més els nervis d'Òscar.

La bona persona del Sezuan (de Bertolt Brecht)
Tres déus, que han baixat dels núbols, busquen allotjament a la Terra; creuen que és impossible ser bo en aquest món i han vingut a comprovar si queda alguna persona. Però... quina possibilitat té l'ésser humà de ser bo i sortir-se'n a la vida sense ser un tauró?

Una ciutat brillant (de Conor McPherson)
A Dublín un home demana l’ajuda d’un psiquiatre al·legant haver vist el fantasma de la seva esposa, morta recentment... Una ciutat brillant parla bàsicament dels sentiments de culpa, les restes del naufragi del passat de cadascú, però també de la possibilitat de començar de nou. Situa tots els personatges en un moment crític de la seva vida, amb la inestabilitat i els canvis com a denominador comú. Precarietat als vint, als trenta, als quaranta, als cinquanta...

Pigmalió (de George Bernard)
Pigmalió és una comèdia en la qual el llenguatge és l’element clau que transforma una noia senzilla, malparlada i inculta, en una persona refinada, subtil i, finalment, lliure, mestressa de sí mateixa. Tot sota una crítica social de l’explotació d’una persona per una altra, i una relació amor-odi entre el professor i alumna, que sense ser mai amor declarat, no poden passar l’un sens l’altra.

Torna-la a tocar Sam (de Woody Allen)
Un home insegur, abandonat per la seva dona, intensifica l'amistat amb la dona del seu millor amic. L'amistat acabarà amb amor; els dubtes del personatge, els còmics intents de seducció de la dona, els consells d'un fantasma benèvol - el de l'actor Humphrey Bogart - per convertir-lo en un seductor irresistible, constitueixen una sèrie de peripècies divertides i plenes d'humanitat.

Antaviana (de Pere Calders)
"Antaviana" és la paraula màgica que s'inventa un nen d'un conte de Pere Calders per fugir de l'avorriment dels deures escolars. El ressò que va tenir Antaviana, espectacle màgic i quotidià alhora, fou possible, en gran mesura, perquè per primera vegada al país una companyia de teatre independent havia abandonat els temes polítics i s'endinsava en el món de la poesia i de la tendresa. 

Comèdia negra (de Peter Shaffer)
Brindsley Miller, un jove escultor, i la seva nova promesa Carol Melkett han agafat prestats alguns mobles cars i antics del pis del seu veí Harold Gorringe sense el seu permís per tal d'impressionar a una milionària col·leccionista d'art, que ha de venir a veure el seu treball. El mateix dia, Carol ha convidat el seu pare, el Coronel Melkett, per tal que conegui en Brindsley. Quan estan a punt d'arribar es produeix una apagada de llum. Però aquest no és l'únic contratemps amb el que en Brindsley haurà lluitar: en Harold torna abans del seu viatge de cap de setmana i apareix sense avisar la Clea, examant  d'en Brin i per si fos poc, la veïna també s'ha vingut a refugiar de la foscor.

Durant la primavera, el barri del Clot - Camp de l'Arpa s'omple de teatre.